21 juni, 2010

Inga energibovar i mitt liv

Det kanske låter naivt, men jag tror att alla människor kan förändras, om de verkligen vill. Jag är inte långsint, i alla fall inte om personer som har sårat mig ber om ursäkt och visar att de verkligen har förändrats. Jag vill gärna ge folk en andra chans, men det finns förstås undantag.

Det beror förstås på vad personen ifråga har utsatt en för. Men sedan finns det personer som inte vill förändras. Oftast förstår de inte själva hur illa de beter sig, trots att de stöter bort alla i sin närhet, och då är det svårt att välkomna dem tillbaka i sitt liv.

Vem vet, kanske kommer de till insikt i framtiden, men det får man ta då. Tills dess vägrar jag att ha människor med dålig energi i mitt liv. Jag måste tänka mitt eget mående i första hand, och då går dessa personer bort.

Jag är inte perfekt. Jag har gjort många dumma saker i mitt liv, men skillnaden är att jag har lärt av mina misstag och vuxit som människa. Förr kunde jag må dåligt flera veckor efter att någon hade sårat mig, men i dag är jag betydligt starkare och bättre på att inte slösa energi.

Jag går inte omkring och är arg på personer som har sårat mig, smygläser deras bloggar osv. Jag är helt enkelt inte intresserad. Vissa älskar att skapa drama, och det har jag fått nog av genom åren. Detta blogginlägg är inte riktat mot någon enskild person, utan mot energibovar i allmänhet. Det finns gott om dem.

Jag tror att vi alla skulle må bättre av att lägga vår tid och energi på vänner som behandlar oss med respekt istället.