15 december, 2010

Sluta dra alla muslimer över en kam!

Tråkigt nog så har hatet och fördomarna mot muslimer ökat ännu mer efter bombningen i Stockholm. Men så är det ofta i vårt samhälle, man drar alla över en kam istället för att se till individen. Och det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är inte sena att använda sig av folks rädsla för att värva medlemmar.

När män våldtar så säger man inte att alla män är våldtäktsmän, utan att de som har begått brotten är individer. Vilket är sant! Men när muslimer begår brott så pratar man om en "muslimsk invasion". Det är skrämmande! Så här skriver komikern Soran Ismail i en artikel:

"Ja, det kan finnas extremister som också är muslimer, men lika lite som män ska hållas ansvariga för andra mäns våldtäkter ska muslimer hållas ansvariga för andra muslimers terrordåd. Detta är inte ett problem med muslimer, som vissa hävdar, utan ett problem med extremister. Och extremism är inget problem som är unikt för Islam, utan det finns även inom sport, politik och övriga religioner."

Jag har flera muslimska vänner som tycker att terrorattacken är fruktansvärd. Så att påstå att alla muslimer är terrorister är en kränkning mot dem som inte är det! I Aftonbladet kan man läsa att män med invandrarbakgrund knappt kan gå ut utan att folk stirrar misstänksamt på dem. Det gör mig så ledsen!

På radion i morse berättade en muslim att mord och självmord är en synd enligt Koranen. Så varför drar folk en hel religion över en kam för att vissa missbrukar och feltolkar den? Ska till exempel alla kristna dömas bara för att uråldriga fanatiker som Åke Green missköter sig?

Det kommer alltid att finnas rötägg, i alla folkgrupper. Men att göra som Sverigedemokraterna och dra alla muslimer över en kam är precis lika illa som det Hitler och hans följeslagare gjorde under andra världskriget. Och ett sådant hatiskt samhälle vill i alla fall inte jag leva i.

Läs gärna mitt blogginlägg "Röstade du på Sverigedemokraterna?" för mer om samma ämne.