09 februari, 2014

Melodifestivalen 2014 - Deltävling 2

Som ni vet så driver jag Arbetarbladets schlagerblogg i år, men ville ändå göra ett snabbt inlägg här för att lista och kommentera gårdagens deltävling av Melodifestivalen. Som vanligt går jag bara efter min egen smak och INTE efter hur stora vinstchanser en låt har.

1. JEM - Love Trigger: JEM slog igenom i svenska X Factor, ett program ingen såg, förutom typ jag. Jag gillar dem, låten är precis min stil, modern dancepop. Sången var dessutom betydligt bättre i går än på genrepet. De kommer att gå långt utanför tävlingen.

2. Pink Pistols - I Am Somebody: Jag gillar partylåten och Pink Pistols är coola, även om sången svajade lite här och där i går. Det är mycket Alcazar över dem, något jag gärna ser mer av i tävlingen. Extra kul att Susie från Lili & Susie är en av upphovsmännen.

3. Manda - Glow: Ännu en deltagare från svenska X Factor. Manda sjöng rätt bra live och låten är super. Det är lite Agnes över soundet vilket alltid är ett plus i mina öron. Jag gillade även hennes styling, den stack ut. Manda kommer att gå långt även om hon inte gick vidare denna gång.

4. Sanna Nielsen - Undo: Ingen kan neka att Sanna Nielsen hade bästa sångrösten i går. Inte en ton fel. Och låten är väldigt vacker, men lite för seg för min smak. Ingen vinnare i mina öron, men kul för Sanna att hon gick vidare.

5. Martin Stenmarck - När Änglarna Går Hem: Det märks att Alexander Bard har varit med på ett hörn, skönt att Martin äntligen gör lite synthigare musik. Men det är inte heller någon vinnare för mig. Martin sjunger bra men låten är lite för platt.

6. Panetoz - Efter Solsken: Jag gillar Panetoz, de är så charmiga. Låten är catchy och man blir på bra humör av den, även om det inte är den stil jag själv brukar lyssna på. De var helt klart värda en finalplats!

7. Little Great Things - Set Yourself Free: Jag är ju svag för pojkband men Little Great Things låt är alldeles för rockig för mig. Dessutom var sången svår att höra på grund av den höga musiken. Fick lite huvudvärk faktiskt. Bättre lycka nästa gång.

8. The Refreshments - Hallelujah: Det här är inte alls min stil, jag klarar inte av rockabilly. Om jag ska säga något positivt så var sånginsatsen stark i alla fall.

För senaste nytt, följ mig på Facebook och Twitter.