17 juni, 2007

Ebba Och Didrik på DVD

Minns ni ungdomsserien "Ebba Och Didrik" som sändes 1990? Jag älskade den serien som barn. Serien är en av anledningarna till att jag började lyssna på åttiotalsmusik. Som ni kanske minns dansar de "tuffa" tjejerna i Ebbas klass till en skön discolåt i flera av scenerna. För ungefär sju år sedan fick jag äntligen tag på låten och blev överlycklig.

Låten, som heter "Lagt Kort Ligger", släpptes som singel 1989 under artistnamnet Betula. Vad många inte vet är att låten egentligen framförs av en kille, fast man har speedat upp rösten för att det ska låta som en tjej. Lyssnar man riktigt noga så hör man det. Jag har läst att sångaren bakom Betula egentligen är en av medlemmarna i gruppen Cue. De hade en hit 1997 med singeln "Burnin" som var soundtrack till TV-serien "Glappet". Båda serierna regisserades förresten av samma person.

I "Ebba Och Didrik" medverkade bland andra Johan Widerberg, Suzanne Reuter och Helge Skoog. SVT har nu börjat visa serien i repris på lördagar och hela serien släpps på DVD den 20 juni. Här nedanför kan ni höra låten: