18 april, 2008

Jävla fegisar

I veckans avsnitt av "Insider" berättade Robert Aschberg om en fältsekreterare som arbetar för Jönköpings kommun. Eftersom kommunen länge har haft problem med högerextremistiska ungdomsgäng har fältsekreteraren fått i uppgift att försöka skapa fred mellan ungdomarna. Men i stället för att medla har han spridit rasistisk och nazistisk propaganda bland dem.

Fältsekreteraren har även tränat nynazistiska ungdomar i livsfarliga kampsporter och i inslaget skröt han om att ha varit på SS-möten i Tyskland. Han berättade också att han vill anordna läger för barn och ungdomar där de ska få lära sig "fornnordiska värderingar", utan föräldrarnas vetskap. Genom att linda in främlingsfientliga åsikter i fina formuleringar säger han sig vilja väcka svenska folket. Efter avslöjandet gick fältsekreteraren ut i media och bad om ursäkt och sa att han hade uttryckt sig klumpigt.

Jag mådde illa av att se detta. För mig är det ofattbart att folk kan vara så onda. Hur kan man förespråka våld, hat och diskriminering av vissa folkgrupper? Hur kan man ens komma på tanken att hjärntvätta barn och ungdomar till att hata någon för dennes ursprung? Fy, vilka fega människor det finns. Jag hoppas att Jönköpings kommun tar sitt ansvar och avskedar denna galning.