10 april, 2008

Recension: Den Nakna Sanningen av Linda Rosing (2006)

Jag har precis läst ut Linda Rosings självbiografi "Den Nakna Sanningen" från 2006 som hon har skrivit tillsammans med skvallerjournalisten Daniel Nylén. Linda fick sitt genombrott 2003 då hon medverkade i Kanal 5:s dokusåpa "Big Brother". Sedan dess har hon hunnit med att pryda mängder av löpsedlar, varit partiledare, föreläst, släppt två singlar och skrivit en bok.

Rent språkligt är "Den Nakna Sanningen" långt ifrån bra. Den är full av upprepningar, stavfel och har ett barnsligt språk som ibland gör det jobbigt att läsa. Det får mig att undra om någon har korrekturläst boken före utgivning. Daniel Nylén verkar inte ha varit till stor hjälp.

Men om man bortser från språket så är Lindas livsöde väldigt intressant och hon har mycket att säga, även om det inte alltid kommer ut på rätt sätt. Jag har i alla fall fått en lite annan bild av Linda efter att ha läst boken.

Bäst är kapitlet där Linda dementerar flera av de artiklar som kvällspressen har skrivit om henne genom åren. Där ställer hon även journalisten Linda Skugge till svars för den mobbning hon utsatt Linda för i sina krönikor. Det är alltid skönt när folk får ge svar på tal.

"Den Nakna Sanningen" är inget litterärt mästerverk på långa vägar, men boken är intressant och underhållande. Jag tycker att Linda Rosing är en väldigt fascinerande person, ett fenomen, som jag gärna vill veta mer om.

"Den Nakna Sanningen" tycks numera endast gå att köpa som elektronisk bok, men om du är intresserad så finns den hos Adlibris, CDON och Bokus.

Spana gärna in mina övriga recensioner.