23 juli, 2012

TV3 fortsätter tappa tittare

Jag läste precis i Aftonbladet att TV3 fortsätter tappa tittare och ärligt talat så är jag inte det minsta förvånad. Den främsta anledningen till att jag ser allt mindre på TV3 är, förutom reklamen, det extremt dåliga utbudet.

De visar ofta om filmer som man har sett hundratals gånger och hunnit tröttna på. Sedan så gör de alldeles för ofta ändringar i tablån och flyttar runt serier utan att upplysa tittarna tillräckligt, så att man ibland missar flera avsnitt.

Jag har så många gånger börjat följa serier på trean och på håll fått höra att man har bytt sändningstid. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så förstår jag att man någon gång byter sändningstid i hopp om att öka tittarsiffrorna, men det är INTE okej att flytta ett program utan att informera tittarna.

TV3 väljer att fokusera på värdelösa dokusåpor som "Wermland Forever" och "Mammor & Minimodeller". Det är TV3 dock inte ensamma om att göra, men de verkar helt ha slutat prioritera serier med riktiga skådespelare och visar ingen respekt för de tittare som faktiskt följer de få serier de köper in.

Alla plötsliga tablåändring skrämmer bort tittarna. Dessutom finns det i dag ett så stort utbud av serier och kanaler, inte minst på nätet, så om TV3 vill konkurrera med det så måste de börja lyssna på sina tittare. Man behöver bara gå in på TV3:s olika programsidor för att se massvis med kommentarer från besvikna tittare.

Vi vill inte ha mer av Anna Skipper, Alexander Nilson och Anna Anka. Vi behöver inte fler bantningsprogram och dokumentärer om själviska curlingmammor som vill botoxa sina barn. Vi vill bara ha mer variation och bättre kvalité på film och serier!

Det är sant som Klas Lindberg skriver i sin senaste krönika: "TV3 är som en strulig vän som man inte riktigt orkar höra av sig till."