04 september, 2007

Recension: Sanningen Om Diamanter av Nicole Richie (2005)

Jag har precis läst ut romanen "Sanningen Om Diamanter" från 2005, skriven av Nicole Richie. Boken är delvis baserad på Nicoles liv, men hon berättar historien genom den fiktiva karaktären Chloe Parker. Vi får följa Chloe och hennes rika vänner i Los Angeles ytliga kändisvärld.

Chloe, som är adopterad av två berömda artister, blir själv superkändis över en natt när hon medverkar i en dokusåpa tillsammans med sin bästa vän Simone Westlake. Chloes liv kantas av droger, falska vänner och kärleksproblem vilket inte förbättras av hennes plötsliga kändisskap.

"Sanningen Om Diamanter" är en lättsam roman med ett ibland lite för barnsligt språk. Men den ger en inblick i hur det är att vara Nicole Richie. Boken blir dock lite rörig eftersom Nicole har skrivit in sig själv som en karaktär, trots att Chloe också är baserad på henne. Det blir liksom dubbelt upp.

En kul grej är att karaktären Simone så uppenbart är baserad på Nicoles så kallade bästis Paris Hilton. "Sanningen Om Diamanter" är inte en bok för dig som är ute efter att läsa ett litterärt mästerverk. Men söker du lättsmält underhållning och en inblick i kändisvärlden ge den en chans.

Spana gärna in mina övriga recensioner.