06 februari, 2010

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1

Här hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalen. Nummer ett är bäst och nummer åtta är sämst, enligt min smak. Jag har dessutom skrivit ner en kort recension av varje låt. Var det förresten någon mer än jag som älskade öppningsnumret med Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och Sonja Aldén? De borde alla tre satsa mer på elektronisk popmusik som den låt de framförde i kväll.

1. Jenny Silver - A Place To Stay: Jag är jättesvag för Kylie Minogue-doftande electropop som denna. Folk röstar aldrig på den här typen av musik i Melodifestivalen, troligtvis för att electro inte har typiskt "starka" refränger, men det struntar jag i. Jag älskar "A Place To Stay"! Tur att Jenny har lagt av med dansbandsmusiken.

2. Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot: Linda gjorde väldigt bra ifrån sig, både sång- och dansmässigt. Jag gillar partylåten "You're Making Me Hot-Hot-Hot" även om det känns som att vi har sett och hört detta ett par gånger ute i Europa redan.

3. Salem Al Fakir - Keep On Walking: Rent soundmässigt så är inte det här den typ av musik jag brukar gilla, men jag tycker ändå att melodin har något speciellt som fängslar mig. Dessutom är Salem så charmig att man bara vill äta upp honom!

4. Ola - Unstoppable: Ola har gjort en del bra låtar genom åren, men jag har svårt för hans sångröst. Jag tycker inte att den är så bra helt enkelt. Låten "Unstoppable" är en rätt skön poplåt, speciellt de elektroniska trummorna, som jag tror kommer att växa ju mer man hör den. Jag hade dock valt en annan sångare om jag fick bestämma.

5. Jessica Andersson - I Did It For Love: Jessica har en fantastisk sångröst, men jag tyckte bättre om när hon gjorde discopop i stil med "Kalla Nätter" och "Kom". "I Did It For Love" har en fin text men jag tycker att låten i sig är rätt tråkig. Tyvärr.

6. Pain Of Salvation - Road Salt: Sångaren i Pain Of Salvation sjöng väldigt bra och låten i sig är rätt finstämd, men inget som intresserar mig speciellt mycket.

7. Anders Ekborg - The Saviour: Anders har en otroligt stark sångröst, det kan ingen ta ifrån honom. Men denna musikallåt faller mig inte alls i smaken. Den känns mossig på något vis.

8. Frispråkarn - Singel: Ingen har väl kunnat undgå att Frispråkarn är singel? Kalla mig trångsynt men jag klarar helt enkelt inte av hiphop. Jag passade på att gå och bättra på mitt smink under sista halvan av framträdandet.

Aftonbladet, SvD, DN.

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com