20 februari, 2010

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 3

Här hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalen. Nummer ett är bäst och nummer åtta är sämst, enligt min smak. Jag har dessutom skrivit ner en kort recension av varje låt. Kvällens startfält var mycket bättre än förra veckans så det var svårt att välja.

1. Alcazar - Headlines: Jag älskar Alcazar! "Headlines" är tyvärr inte lika stark som "Stay The Night" som de tävlade med förra året, men den var helt klart bäst i kväll. En härlig blandning av modern pop, dance och disco. Den lånade dock lite för mycket stråkar från Agnes "Release Me" i verserna.

2. Elin Lanto - Doctor Doctor: Det här är riktigt bra! Elin har en unik sångröst och låten känns helt rätt i tiden, synd bara att svenska folket inte höll med mig. Jag hade dock velat ha ett lite mer elektroniskt sound på låten, i stil med Elins underbara singlar "Discotheque" och "Speak 'N' Spell".

3. Darin - You're Out Of My Life: Det är ingen hemlighet att jag är ett Darinfan, så jag är väldigt glad över att han gick till final. Darins framträdande var väldigt proffsigt och vackert. Balladen "You're Out Of My Life" är inte den starkaste låt som Darin har gjort men den växer för varje lyssning.

4. Timoteij - Kom: Det här gillar jag! Jag har alltid älskat när man blandar folkmusik med modern pop och det tycker jag att de söta tjejerna i Timoteij har lyckats med. "Kom" är en riktigt söt sommarlåt.

5. Getty Domein - Yeba: Den här låten hade jag nog aldrig fallit för om det inte vore för det elektroniska soundet. Getty är riktigt charmig och jag kommer garanterat att lyssna en hel del på den här mysiga låten efter tävlingen.

6. Erik Linder - Hur Kan Jag Tro På Kärlek: Söta Erik har en vacker sångröst men det räcker inte hela vägen för mig. "Hur Kan Jag Tro På Kärlek" är för mig en anonym dussinballad som redan är bortglömd.

7. Crucified Barbara - Heaven Or Hell: Om jag hade gillat hårdrock så tror jag att jag skulle ha gillat det här. Men nu gillar jag inte hårdrock, inte det minsta. Sångerskan ska dock ha ett plus för sin starka sångröst.

8. Johannes Bah Kuhnke - Tonight: Jag brukar älska musik som Anders Hansson ligger bakom men det här känns bara tråkigt och ointressant för mig. Sorry, Anders!

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com