27 februari, 2010

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 4

Här hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalen. Nummer ett är bäst och nummer åtta är sämst, enligt min smak. Jag har dessutom skrivit ner en kort recension av varje låt. Förresten, visst var mellanakten underbar? Det är alltid så kul att se och höra "gamla" schlagerstjärnor! Jag fick nästan tårar i ögonen.

1. Pernilla Wahlgren - Jag Vill Om Du Vågar: Jag är ett stort fan av Pernilla och "Jag Vill Om Du Vågar" var min favorit i kväll. Låten ligger dock lite på gränsen till att vara för klämkäck i min smak. Jag hoppas dock på ett helt nytt album från Pernilla med lite tuffare discopop.

2. Neo - Human Frontier: Jag gillar verkligen det elektroniska soundet i "Human Frontier". Neo sjöng väldigt bra i kväll även om jag tröttnade lite på falsetten i refrängen. Den var jobbigt på något vis.

3. Peter Jöback - Hollow: Jag älskar verkligen Peters sångröst, den är otroligt vacker. "Hollow" är ingen favoritlåt för mig men jag tror att den kan växa ju mer man hör den.

4. Anna Bergendahl - This Is My Life: Redan när Anna slog igenom i "Idol" imponerades jag av hennes fantastiska sångröst. Hon sjöng lika bra som alltid i kväll. Tyvärr så är "This Is My Life" lite för anonym. Men precis som med Jöbacks låt så kanske den växer med tiden. Vi får se.

5. Sibel - Stop: Sibel har en bra sångröst och bjöd på ett proffsig framträdande i kväll. Tyvärr så är "Stop" alldeles för platt. Jag gillar inte soundet heller, det är bullrigt på något vis.

6. Lovestoned - Thursdays: Det här är charmigt men inte alls min stil. De sjöng dock riktigt bra i kväll och det var kul att återse Pär Stenhammar från "Idol".

7. Py Bäckman - Magisk Stjärna: Jag döper härmed om Py Bäckman till Fy Bäckman. Pys sång var verkligen hemsk i kväll och balladen "Magisk Stjärna" är urtrist.

8. Noll Disciplin - Idiot: Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag förstår mig inte alls på den här typen av musik. Det lät bara illa och gav mig huvudvärk.

Bimbo Boy
www.bimboboy.com