17 februari, 2010

Recension: Nina & Kim - En Annan Tid (2004)

Så här i schlagertider tänkte jag recensera albumet "En Annan Tid" med Nina & Kim som släpptes 2004. Nina Inhammar och Kim Kärnfalk slog igenom i dansbandet Friends som vann Melodifestivalen 2001 med låten "Lyssna Till Ditt Hjärta". Jag var aldrig något fan av Friends, dansband är inte min grej, men Nina & Kims musik tilltalar mig desto mer.

Låtarna på "En Annan Tid" är betydligt starkare och tuffare än Friends musik. Det är en blandning av pop och åttiotalsdoftande disco på svenska som ger en sommarkänslor. Starkast är singlarna "Om Du Stannar Hos Mig", "Bortom Tid Och Rum" och schlagerbidraget "En Gång För Alla". Förutom singlarna så är det dansvänliga albumspåret "Säg Det Nu" min favorit.

Albumet innehåller även en cover av åttiotalsklassikern "Hallå Hela Växeln" som faktiskt är bättre än originalet. Jag hade kanske bytt ut de lite långsammare låtarna "Innan Sommaren Tar Slut" och "Kommer Du Med Mig Då" mot mer discopop i stil med singlarna, men man kan inte få allt. I det stora hela så är detta riktigt starkt album och ett måste för alla popfans.

Jag saknar Nina & Kim. Kan de inte göra comeback snart?

Låtlista till "En Annan Tid":

1. Säg Det Nu
2. Bortom Tid Och Rum
3. Om Du Stannar Hos Mig
4. Hallå Hela Pressen
5. Allt Som Jag Ser
6. En Gång För Alla
7. Tror På Dig
8. I Vårsolens Sken
9. Om Du Vågar Om Du Vill
10. Hand I Hand
11. Innan Sommaren Tagit Slut
12. Kommer Du Med Mig Då

Spana gärna in mina övriga recensioner.