02 september, 2010

Skum telefonförsäljare

I går fick vi ett skumt telefonsamtal från ett dolt nummer. Mannen presenterade sig och sa att han arbetade ideellt tillsammans med folk världen över. Han avslöjade dock inte vilket företag han representerade, något som alltid gör mig misstänksam.

"Finns det någon regering som är villig att göra något åt alla naturkatastrofer i världen?" frågade mannen. Jag försökte avbryta honom för att fråga vilka han ringde åt, men det brydde mannen sig inte i, utan fortsatte att mala. Det hela blev allt flummigare.

När jag till slut fick en syl i vädret sa jag åt honom att vi inte är intresserade av telefonsamtal från dem och lade på luren. Vi är med i NIX så telefonförsäljare och liknande får inte ringa till oss, men det verkar inte gälla politisk propaganda. Dessutom blir jag förbannad när de inte berättar direkt vilka de representerar.

Har någon annan råkat ut för liknande "telefonförsäljare"? Det vore intressant att veta vilket företag/parti han hade tänkt göra reklam för och varför de tror sig ha rätten att ringa mig.

Bimbo Boy
www.bimboboy.com