09 december, 2006

"You will forget me not"

Det finns många där ute som inte gillar julen så jag tänkte ge dem ett par råd. De som inte alls är intresserade kan bara hoppa över den första delen av bloggen.

De flesta som ogillar julen gör det för att de tvingas spendera den ensam. Det kan inte vara lätt, men försök att göra det till något speciellt. Är du ensam, passa på att skämma bort dig själv. Gör något du tycker är roligt, något du inte gör i vanliga fall. Köp lite god mat, tänd några stearinljus och unna dig en liten present. Det kan till och med räcka med att handla lite julpynt och fixa i ordning en egen julgran. Det behöver ju nödvändigtvis inte vara juligt bara det är något som tar det bort känslan av att "alla andra har kul utom du".

Ett annat tips är att fira jul hemma hos en väns familj om du av någon anledning inte kan fira med din egen. Mina råd kanske inte gör din jul perfekt, men de kanske kan göra den lite mindre jobbig. Sedan är det faktiskt inte heller fel att ogilla julen. Men vad du än gör, förstör inte julen för dem som faktiskt tycker om den. Bara för att man själv tycker att julen är hemsk behöver man ju inte föra över det på andra.

Dolly Parton: "It takes a lot of money to make a person look this cheap!"

På tal om något helt annat måste jag erkänna att jag älskar Linda Rosings nya singel "Forget Me, Forget Me Not". Visst, Linda sjunger inte speciellt bra, men det är soundet jag är ute efter och denna har ett fabulöst åttiotals aktigt sådant, med Kylie Minogue-känsla. Jag tycker på något vis att Linda är riktigt intressant. Hur som helst är det en skön låt och jag beställde singeln i förrgår. Jag längtar efter att få höra remixarna.

Som avslutning vill jag tala om att Micke är en dålig förlorare. Han och jag spelade det nya MSN-spelet "Duellen" som Mårten tipsat mig om. Det är en slags frågesport där den som svarar snabbast får poäng. Micke gav upp efter fyra frågor, den skatan. Skandal! Jag ska hämnas när vi spelar "Betapet" nästa gång. Men Micke är snäll ändå… typ.

Förresten, finns det något töntigare än killar som inte kan ta en komplimang av en annan kille utan att bli otrevliga?