06 januari, 2010

Om du skulle dö om sex månader

Nu ska jag bli lite djup. För några dagar sedan diskuterade jag och en vän att Försäkringskassan tvingar döende cancerpatienter att arbeta, och så vi kom in på hur vi själva skulle vilja tillbringa våra sista månader i livet. Inte skulle vi vilja jobba i alla fall. De senaste dagarna har jag funderat en hel del på följande två frågor:

1. Om du visste att du hade sex månader kvar att leva, skulle du berätta det för någon eller skulle du fortsätta ditt liv precis som vanligt?
2. Om du hade sex månader kvar att leva, hur skulle du spendera din sista tid på jorden?

Den första frågan tycker jag är svårast att besvara. Jag vet inte om jag skulle berätta för min omgivning eller inte. Man vill ju inte oro sina närmaste eller vara en belastning för. Men samtidigt så vill man inte hemlighålla en så pass allvarlig sak för dem heller.

Fråga två är lite lättare. Jag skulle definitivt skynda mig skriva klar en bok om mitt liv och försöka sammanställa ett album med min musik, för att lämna något till eftervärlden. Sedan skulle jag självklart resa en hel del och umgås så mycket som möjligt med min familj och mina vänner.

Jag brukar inte tänka så mycket på döden i vanliga fall, men samtidigt så är det nog bra att ämnet inte blir för tabubelagt. Ibland blir jobbiga saker mindre jobbiga om man pratar om dem. Har du något bra svar på frågorna?

Bimbo Boy
www.bimboboy.com