19 januari, 2010

Patetiska modebloggar och ungdomars självkänsla

I dag när jag var och handlade såg jag ännu ett gäng unga tjejer som alla såg likadana ut. De hade likadana kläder, skor, frisyrer och accessoarer. De var till och med sminkade likadant. Jag kunde inte låta bli att tycka lite synd om dem. Visst, trender har funnits i alla tider, men jag kan inte förstå att det är så kul att klä sig precis som alla andra. Var finns individen?

Det har nog varit så i alla tider, framförallt för unga tjejer. Men det kan inte vara lätt att vara ung i dag, då de största förebilderna tycks vara ytliga och innehållslösa modebloggar som Kissie, helt utan personlighet. Jag äcklas av den typen av bloggar som går in för att sprida osäkerhet hos ungdomar, samt ser ner på folk som inte följer modet. Jag förstår inte att folk följer sådant skräp och jag förstår inte att kvällspressen skriver om dessa dåliga förebilder.

Kanske låter jag som en bitter gammal gubbe, trots att jag bara är tjugofem år. Jag tycker bara att det är så sorgligt med människor som inte vågar vara sig själva. Hur häftigt är det egentligen att se ut och vara som alla andra? Nåja, kanske kommer självkänsla med åldern.

Varför är det en sådan synd att skilja sig från mängden?

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com