18 februari, 2012

Melodifestivalen 2012 - Deltävling 3

Här nedanför hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalens tredje deltävling. Som vanligt går jag endast efter min egen musiksmak och INTE efter hur jag tror att svenska folket röstar. Spana gärna in min recension av förra veckans deltävling.

1. Love Generation - Just A Little Bit: Väldigt catchy! Jag gillar denna moderna dancepoplåt och tror att den skulle kunna bli stor internationellt. Jag är ju väldigt svag för tjejgrupper.

2. Mattias Andréasson - Förlåt Mig: Den här R&B-balladen gillar jag! Jag är väldigt svag för Mattias och hans vackra röst. Jag hoppas att det kommer mer musik från honom snart, gärna uptempo.

3. Youngblood - Youngblood: Varning för falsksång! Jag gillar låten, men tyvärr så har Fredrik Kempe upprepat "Manboy" lite för mycket. Hade hoppats på bättre sång och på en lite mer originell låt.

4. Molly Sandén - Why Am I Crying: Bättre än väntat! Molly sjunger grymt bra och jag är glad att hon har lämnat de barnliga schlagerballaderna bakom sig. Låten växer för varje lyssning men jag hade föredragit en modern dancepoplåt istället.

5. Björn Ranelid Feat. Sara Li - Mirakel: Riktigt catchy faktiskt, i alla fall Sara Lis delar. Hade man skippat Ranelid och hans prat helt så hade det här kunnat bli riktigt bra!

6. Maria BenHajji - I Mina Drömmar: Väldigt stark sång, men låten är för mycket 90-talsschlager för min smak. Det blir bara långtråkigt tyvärr.

7. Carolina Wallin Pérez - Sanningen: Charmigt på något vis, men inget jag kommer lägga på minnet. Alldeles för anonymt.

8. Andreas Johnson - Lovelight: Andreas är duktig, men jag har otroligt svårt för hans tråkiga musik. Dessutom tycker jag att hans röst är jobbig. Men det är en smaksak antar jag.