25 februari, 2012

Melodifestivalen 2012 - Deltävling 4

Här nedanför hittar ni min topplista över kvällens bidrag i Melodifestivalens fjärde deltävling. Som vanligt går jag endast efter min egen musiksmak och INTE efter hur jag tror att svenska folket röstar. Spana gärna in min recension av förra veckans deltävling.

1. Danny Saucedo - Amazing: Sången var lite svajig i kväll, men låten och showen är grym. Sweden twelve points!

2. Hanna Lindblad - Goosebumps: Skriven av underbara Linda Sundblad. Åttiotalsretro fungerar alltid på mig! Jag blir glad av det här.

3. Charlotte Perrelli - The Girl: Jag gillar Charlotte och är glad att hon börjat göra lite tuffare popmusik. Bra låt, men refrängen hade kunnat vara starkare. Fredrik Kempe lånar som vanligt av sina tidigare alster.

4. Lisa Miskovsky - Why Start A Fire: Lisa är väldigt duktig men brukar alltid ha så tråkiga låtar. Den här är i alla fall lite mer elektronisk än vanligt, men för seg för att vinna.

5. Dynazty - Land Of Broken Dreams: Jag gillar inte rock, men om jag måste välja en typ av rock som jag står ut med så är det åttiotalsaktig pudelrock à la Europe som detta. Bra sånginsats, men inget för mig.

6. Axel Algmark - Kyss Mig: Jag får Håkan Hellström- och Markus Krunegård-vibbar, vilket inte är något positivt i mina öron. Söta killar i bandet, men det ger inga bonuspoäng från mig.

7. OPA! - Allting Blir Bra Igen: Charmigt, men inte alls min stil. Ett par söta killar i bandet dock.

8. Lotta Engberg & Christer Sjögren - Don't Let Me Down: Alldeles för mycket dansbandsschlager för min smak. Dessutom är Lottas röst jobbigt nasal.