14 september, 2009

Prinsessan Stéphanie av Monaco

Jag har äntligen öppnat upp min hemsida Dance Romance på nytt, denna gång på engelska! Den första artisten som har fått en egen del på sidan är italodiscosångerskan Stéphanie, även känd som prinsessa av Monaco. Klicka här för att komma till fansidan.

Stéphanie Marie Elisabeth Grimaldi föddes den 1 februari, 1965 som dotter till Monacos prins Rainier och den berömda filmstjärnan Grace Kelly. Stéphanie bestämde sig i mitten av 80-talet för att försöka sig på en musikkarriär. 1986 släpptes hennes debutalbum "Besoin" innehållandes hitsingeln "Ouragan" som toppade listan i Frankrike. Succén följdes av singlarna "Flash", "Live Your Life", "Young Ones Everywhere" och "Fleurs Du Mal (À Paul)"

"Ouragan" och "Flash" gavs även ut på engelska under titlarna "Irresistible" och "One Love To Give". Den senare låg bland annat etta i Sverige 1987. 1991 spelade Stéphanie in duetten "In The Closet" med Michael Jackson och släppte sitt andra och sista studioalbum "Stéphanie". Albumet sålde inte lika bra som föregångaren och efter att ha gett ut singlarna "Winds Of Chance" och "You Don't Die From Love" drog sig Stéphanie tillbaka från musiken.

Missa inte nya hemsidan för mer information om denna discoprinsessa!Videon till en mix av den engelska och franska versionen av Stéphanies singel "Ouragan" ("Irresistible"), från 1986.

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com