12 februari, 2007

Ytligheter

Jag blev upprörd när jag läste om det nya TV-programmet "Snyggast I Klassen" som TV400 ska visa. Enligt Expressen går programmet, som kommer att ledas av Josefin Crafoord, ut på att unga deltagare bedöms av publik och de som ser bäst ut vinner pengar. Jag tycker att hela konceptet är vidrigt, speciellt med tanke på att det riktar sig till ungdomar. Vi har tillräckligt med utseendefixering, mobbning och ätstörningar i världen. Är det inte dags att TV-kanalerna tar lite ansvar?

Har ni förresten hört talas om Glamourprinsessan, eller Karolina Lassbo som hon egentligen heter? Det hade inte jag heller förrän nyligen. Hon är en ung tjej som driver en modeblogg. Jag har inte följt den då jag aldrig har varit speciellt intresserad av mode eller av hur folk klär sig.

Hur som helst blev det ramaskri i bloggosfären då Karolina blev arg på sin bloggleverantör. I sin blogg skällde hon ut Blogger genom att använda skällsord som "CP", "kuk" och "fitta". Jag kan hålla med om att det var omoget gjort. Jag använder aldrig CP som skällsord, eftersom det kränker personer som lider av sjukdomen. Hade hon till exempel ha använt "bög" så hade jag som homosexuell tagit illa upp.

Men efter att det har skrivits om Karolina i media har Karolina blivit mobbad och förföljd på nätet av arga bloggare, vilket också är fel. Det är skrämmande vad folk tar sig till när de är skyddade bakom en skärm. Jag kan tänka mig att det sticker i ögonen på många att Karolina har fått så mycket uppmärksamhet. Men jag tycker inte att det är en anledning att mobba någon.

Om man ogillar någons blogg så behöver man helt enkelt inte läsa den.