12 juni, 2009

Recension: The Prowler/Rosemary's Killer (1981)

Den omtalade skräckfilmen "The Prowler", eller "Rosemary's Killer" som den kallas i Europa, skapade moralpanik då den hade premiär 1981. Då filmen börjar är det 1945 och studenten Rosemary (Joy Glaccum) och hennes pojkvän mördas brutalt under avslutningsbalen i den lilla staden Avalon Bay.

Trettiofem år senare hålls den första balen sedan morden, men i samband med balen börjar någon återigen att mörda stadens ungdomar. Studenten Pam (Vicky Dawson) och polisen Mark (Christopher Goutman) börjar tillsammans gräva efter ledtrådar i hopp om att hitta mördaren innan det är försent.

"The Prowler" är en väldigt underhållande slasherfilm med blodiga specialeffekter av Tom Savini, mannen bakom effekterna i filmer som "Friday The 13th" och "The Burning". Tyvärr så blir filmen lite långsam på vissa ställen. Jag hade själv kortat ner scenerna där Pam och Mark letar efter ledtrådar på kyrkogården och i major Chathams villa.

Men den i övrigt rätt intressanta storyn och de grymt snygga specialeffekterna jämnar ut det hela. Skådespelarinsatserna är bra för att vara en slasherfilm och musiken och miljöerna är snygga. Jag kan rekommendera "The Prowler" till alla som älskar snygga 80-talsskräckisar i stil med filmerna i "Friday The 13th"-serien.

Se bara till att köpa den oklippta DVD-utgåvan för att se Tom Savinis grymma specialeffekter i sin helhet! Filmen finns även utgiven på Blu-ray.Spana gärna in mina övriga recensioner.