05 juli, 2009

Greek och Privileged - Ungdomsserierna anfaller

Jag tänkte i dag tipsa er om den amerikanska TV-serien "Greek" som för tillfället visas på Kanal 5. Denna dramakomedi handlar om den populära Casey Cartwright (Spencer Grammer) och hennes "nördiga" bror Rusty (Jacob Zachar) som båda går på samma college. Vi får följa dem och deras vänner i det allt annat än tråkiga collegelivet.

Serien har även en homosexuell karaktär, Calvin (Paul James), som har hyllats av kritiker världen över. Har du missat "Greek"? Passa då på att köpa säsong ett som nu finns på DVD.

En annan bra ungdomsserie är "Privileged" som också sänds på Kanal 5. Som vanligt är det den amerikanske TV-kanalen The CW som ligger bakom serien som handlar om journalisten Megan Smith (Joanna Garcia). Hon får i uppdrag att undervisa två bortskämda tonårstjejer i Palm Beach men får fokusera mer på att försvara dem mot överklassens destruktivitet.

Tyvärr så har serien nyligen lagts ner i USA så nya avsnitt är inte att räkna med. Men här i Sverige har vi tack och lov mycket kvar av den första säsongen att njuta av.