20 mars, 2007

Veckans diss: Skvallertidningar

Skvaller och skitsnack är vidrigt. Många tror att det bara är billiga skvallertidningar som Hänt Extra och Se & Hör som ljuger, men även kvällspressen med Expressen och Aftonbladet i täten hör till bovarna. Det känns ibland meningslöst att läsa dessa tidningar eftersom man aldrig vågar lita på det som står till hundra procent.

Värst är när tidningar skriver att vissa kändisar är fula för att de till exempel har gått upp i vikt eller för att de har åldrats. Det bidrar ju till att utseendefixeringen ökar. Det är ju faktiskt inte bara personerna de skriver om som påverkas utan även läsarna. Jag är inte förvånad över att så många kändisar plastikopererar sig med tanke på vilken press de måste utstå. När kändisar inte plastikopererar sig så skriver pressen att de är fula och när de har plastikopererat sig så skriver pressen att de är dåliga förebilder. Hur ska de ha det?

Vissa tycker att offentliga personer får ta att skit. Jag håller inte med. Att vara artist är ett yrke som alla andra och man har fortfarande rätt till respekt. Att skriva elaka saker om folks utseende eller att sprida falska rykten om människor är ALDRIG okej, oavsett om en person är känd eller inte. Det finns faktiskt en människa bakom varje kändis. En människa precis som du och jag.