23 maj, 2010

Blonde - Ny film om Marilyn Monroe

Redan 2001 dramatiserades Joyce Carol Oates succéroman "Blonde" i form av en miniserie med Poppy Montgomery i huvudrollen. Nu finns det planer på att göra en storfilm om Marilyn Monroes liv, med Oates roman som utgångspunkt.

Det har avslöjats att den legendariska filmstjärnan kommer att spelas av Naomi Watts som kanske är mest känd för sina roller i "King Kong" (2005) och "The Ring". Jag gillar miniserien från 2001 men tycker ändå att en påkostad storfilm om Marilyns liv är en riktigt bra idé!

Somliga har klagat över att Watts är för smal för att spela den kurviga Monroe, men jag håller inte med. Det är ju inte heller ovanligt att skådespelare går upp i vikt inför en roll. Det finns hur många exempel som helst på biografiska filmer där man har lyckas likna en kändis tack vare något som kallas skådespelartalang.

Som det gigantiska Marilyn Monroe-fan jag är ser jag verkligen fram emot den kommande filmen. Ingen kommer någonsin att kunna mäta sig med den vackra filmgudinnan, men jag tror att Naomi Watts kommer att göra bra ifrån sig.