04 maj, 2010

Recension: The Wisher (2002)

"The Wisher", eller "Spliced" som den kallas i hemlandet Canada, är en skräckfilm från 2002. I centrum står Mary (Liane Balaban), en tonåring som bor i en lugn småstad. Men efter att hon har sett skräckfilmen "The Wisher" på bio börjar alla hennes önskningar plötsligt uppfyllas, men på värsta tänkbara vis.

Jag hittade filmen i en REA-låda och är glad över att inte ha spenderat mer än trettio spänn. "The Wisher" är riktigt dålig och det beror främst på skådespelarna. De kämpar verkligen för att verka trovärdiga men det går bara inte. Istället känns det som att de parodierar sig själva.

Det enda undantaget är Ron Silver i rollen som Marys kurator. Gillar man pojkbandet 98 Degrees kan det vara intressant att veta att Drew Lachey medverkar i rollen som Marys förälskelse Brad. Men förvänta dig inga underverk från honom.

Filmen lånar friskt från skräckklassiker som "Wishmaster", "A Nightmare On Elm Street" och "Scream", men kommer definitivt inte upp i samma klass som föregångarna. Filmen innehåller dessutom för få mord för att kunna bli en underhållande "slasherfilm".

"The Wisher" är en billig B-film som dessutom känns riktigt tråkig. Jag kan faktiskt inte rekommendera någon att se den.Spana gärna in mina övriga recensioner.