18 oktober, 2007

Recension: Madonna - Den Ocensurerade Biografin av Douglas Thompson (1991)

Jag har precis läst ut "Madonna - Den Ocensurerade Biografin" skriven av Douglas Thompson. Boken gavs ut 1991, kort efter att dokumentärfilmen "In Bed With Madonna" haft premiär. Den senare tillhör en av mina favoritfilmer så naturligtvis hade jag som fan höga förväntningar på boken.

Sammanfattningsvis är boken rätt underhållande om man ser till den allmänna informationen om Madonnas karriär. Men när det kommer till hennes privatliv märks det att boken är skriven av en journalist och att mycket av det som står bör tas med en stor nypa salt.

Det märks extra tydligt när författaren påstår saker om Madonna, baserade på citat ut hennes dokumentärfilm. När man själv ser filmen så hör man tydligt att citaten han har använt är ironiska. Sedan kan man ju också fråga sig hur nödvändigt det är att skriva ett kapitel som till stor del listar Madonnas favoritrecept.

Madonna är en fascinerande person och det ultimata vore att hon själv skrev en bok om sitt liv. Då skulle man förhoppningsvis få en sannare bild av popdrottningen. "Madonna - Den Ocensurerade Biografin" är en bok som är kul att ha i samlingen, men om man letar efter sanna fakta bör man leta vidare.

Spana gärna in mina övriga recensioner.