15 oktober, 2007

Pay TV - Trendy Discotheque

"Trendy Discotheque" är den svenska electrogruppen Pay TV:s debutsingel som släpptes 2004. De tävlade med den i Melodifestivalen samma år och trots att låten inte gick till final så har den blivit väldigt populär, speciellt i gaykretsar.

I låten sjunger tjejerna om att de går på trendiga klubbar, klär sig i märkeskläder och dricker champagne. Allt ackompanjerat av elektronisk klubbmusik signerad Håkan Lidbo. Redan vid första lyssningen i Melodifestivalen var jag fast. Det var som att få en själslig orgasm och jag tänkte för mig själv att jag aldrig tidigare hade hört så härlig musik.

Singelversionen av låten är något längre än den version som framfördes i Melodifestivalen och som släpptes på festivalens samlingsskiva. B-sidan "Trendy Discotheque (C64 Remix)" är en härlig bonus för oss åttiotalsälskare. Remixen består helt av musik inspirerad av gamla Commodore 64-spel.

"Trendy Discotheque" innehåller precis allt jag älskar; åttiotalssound, synthar, elektriska trummor samt politiska och ironiska texter. Jag menar, vem kan motstå textrader som "We think the poor are boring"? Det roliga är att många misstolkar Pay TV:s budskap medan vi fans förstår att deras mål är att provocera för att få oss att tänka efter.

Låtlista till "Trendy Discotheque":

1. Trendy Discotheque
2. Trendy Discotheque (C64 Remix)