22 mars, 2010

Oansvarigt att äta på McDonald's med barn

Jag har inte besökt McDonald's på flera år nu, och sist jag var där var det en kompis som övertalade mig efter mycket tjat. Jag tycker varken att maten eller själva miljön är lockande. Nu är inte jag speciellt förtjust i snabbmat överhuvudtaget, men just McDonald's mat känns så uppenbart plastig.

I dag läste jag en artikel i Aftonbladet som handlade om hur mycket konserveringsmedel McDonald's mat innehåller. Detta är i och för sig ingen nyhet, forskare har varnat för McDonald's mat i flera år. Men det är viktigt att det diskuteras då allt för många är naiva när det kommer till snabbmat.

Näringsfysiologen Joann Bruso gjorde ett test. Hon lät ett "Happy Meal" ligga framme i ett år och har nu konstaterat att maten knappt har förändrats ett dugg. Enligt Joann ville inte ens flugorna äta av maten. Säger inte det en hel del om kvalitén på McDonald's mat?

Jag predikar inte, vuxna människor får förstås stoppa i sig precis vad de vill. Men barnen då? Jag kan förstå att man tar med barn på McDonald's någon gång ibland, det går ju snabbt och enkelt. Men i dag verkar barn äta mer snabbmat än någonsin, vilket är skrämmande.

Med tanke på vilken skit maten innehåller så tycker jag faktiskt att det är oansvarigt av föräldrar att låta sina barn äta på McDonald's för ofta. Jag har förresten en bekant som arbetar på McDonald's och enligt honom har personal fått arbeta trots att de har varit magsjuka. Det säger också en hel del om McDonald's.

Tänker du på vad din mat innehåller? Hur ofta äter du och dina barn på McDonald's?

Bimbo Boy
www.bimboboy.com