31 mars, 2010

Fulkultur - Stå för vad du tycker!

Något jag verkligen har svårt för är människor som inte vågar säga vad de tycker. Jag stöter ibland ihop med människor som så uppenbart håller med om precis allt man säger av rädsla för vad andra ska tycka. Alla har vi olika smak, och det är ju det som är så bra. Det är bara tråkigt med jasägare.

Det betyder inte att man behöver ha en debatt om allt man är oense om, tvärtom. Jag har själv en rätt "speciell" musiksmak som enligt många är "dålig". Men jag skäms inte över det, jag står för det jag gillar. Och om någon av mina vänner inte delar min åsikt så är det ju bara att konstatera att man tycker olika och sedan lämna ämnet.

Sedan finns det ju människor som är överdrivna åt andra hållet istället, så kallade musikfascister, som anser att alla ska tycka som de gör, och som försöker intala en att deras musiksmak är det enda rätta. Sådana människor är också jobbiga! Jag gillar inte när folk försöker pracka på en åsikter.

Alla har rätt till sin åsikt och smak, men det betyder inte att man måste bli osams över det. Det är bara att konstatera att alla människor är olika.