11 oktober, 2008

Homofobiska påhopp i Idol

Jag blev så arg när jag i går hörde Jesper Blomberg i "Idol 2008" bli påhoppad av TV400:s programledare Katrin Zytomierska! Han hade precis blivit utröstad ur programmet då Katrin frågar Anders Bagge: "Är Jesper inte lite väl bögig?"

Både Anders och Peter Jihde har sagt till Aftonbladet att de tycker att Katrin gick över gränsen, något jag verkligen håller med om! Katrin svarade på kritiken med att säga att hon inte tyckte att det var taskigt sagt, samt att hon inte lade någon värdering i det hon sa.

Det är ju lätt för henne att säga som själv inte har blivit påhoppad. Nu vet jag inte om Jesper är homosexuell eller inte, men oavsett är det helt oacceptabelt för en programledare att uttrycka sig som Katrin gjorde!

Det sänder ut sjuka signaler till barn och ungdomar om att man måste följa vissa könsroller för att accepteras. Dessutom är det kränkande mot alla som faktiskt är homosexuella!

Det gör mig så ledsen och arg att folk fortfarande diskriminerar homosexuella och att just vi som är mer feminina till sättet anses vara sämre. Vi är alla olika. Kan inte folk få vara sig själva utan en massa förlegade påhopp?

Jag tycker att TV400 ska ta ett allvarligt snack med fröken Zytomierska och tala om för henne att den typen av stenålderskommentarer inte hör hemma i tjugohundratalet. Om du också tog illa upp av Katrins kommentar kan du skicka ett mail till TV4:s tittarombudsman.

Fortsättning följer i blogginlägget "Barnsligheterna i Idol fortsätter".

Foto: Daniel Ohlsson/TV4