01 juli, 2008

Dynastin: Glamour och catfights

Gillar du glamourösa miljöer och glittrigt åttiotalsmode? Gillar du gigantiska lyxvillor och snygga killar i kostym? Gillar du starka kvinnor och bitchiga catfights? Då har jag goda nyheter. Som ni vet är Aaron Spellings klassiska såpopera "Dynastin" en av mina favoritserier och i oktober släpps äntligen säsong två på DVD i Sverige! Gör er redo att överdosera axelvaddar och hårspray.

Säsong två introducerar såpabitcharnas urmoder Alexis Carrington Colby spelad av Joan Collins. Hon sätter verkligen färg på serien med sin coola stil och bitchiga attityd. Hon kommer att stanna kvar i serien ända till slutet. Även Heather Locklear, känd som Amanda i "Melrose Place", gör entré i säsong två som den struliga Sammy Jo. Kvar från säsong ett har vi söta Al Corley som den homosexuella Steven, Linda Evans som den ingifta Krystle, Pamela Sue Martin som den bortskämda Fallon och John Forsythe som oljemagneten Blake.



"Dynastin", eller "Dynasty" som serien heter i original, var tillsammans med "Dallas", "Falcon Crest" och "Knots Landing" störst i TV-världen på åttiotalet. Vissa kallar "Dynastin" för "Dallas"-kopia, men om du frågar mig så vinner den över "Dallas" med hästlängder. "Dynastin" är tuffare, sexigare, snyggare, lyxigare och framförallt kvinnovänligare. Nog för att jag älskar Linda Gray som Sue Ellen i "Dallas", men ingen slår Joan Collins. "Dynastin" känns dessutom modernare än sina konkurrenter.



Denna fantastiska serie är ett måste för alla som älskar såpoperor, mode, glamour eller åttiotal i allmänhet. Passa på att köpa säsong ett i väntan på den andra säsongen, så att du hinner uppdatera dig om den dysfunktionella familjen Carrington. Jag hoppas att så många som möjligt beställer serien så att de fortsätter ge ut den i Sverige.

Både säsong ett och två går att beställa hos Discshop och CDON. Spana gärna in mina tidigare blogginlägg om "Dynastin".