21 maj, 2008

Eurovision Song Contest 2008 - Semifinal 1

Så var den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2008 avklarad. Grekland, Rumänien, Bosnien-Hercegovina, Finland, Ryssland, Israel, Azerbajdzjan, Armenien, Polen och Norge gick till final. Här nedanför ser ni min topplista över kvällens bidrag, där nummer ett är bäst och nummer nitton är sämst i mitt tycke.

1. Andorra: "Casanova" är en av mina favoritlåtar i år! Den har det där klassiska europopsoundet som jag älskar och påminner om Steps musik. Tyvärr sjöng inte Gisela fullt så bra som jag hade hoppats på, men det lyftes upp av det snygga numret.

2. Slovenien: Jag älskar den här låten! "Vrag Naj Vzame" är en härlig blandning av etnopop och dance. Numret och scenkläderna var också snygga. Rebeka Dremeljs röst hade dock kunnat vara lite starkare.

3. Armenien: Sirusho är en grym sångerska och hennes framträdande i går var fantastiskt. Dessutom är "Qélé, Qélé" en av årets bästa låtar. Vad skönt med någon som verkligen kan sjunga. Sirusho kan sämst bli femma i finalen.

4. Ryssland: Dima Bilan är en fantastisk artist som fängslar en med sin vackra röst och sin sängkammarblick. "Believe" är en vacker ballad som växer för varje lyssning och gårdagens nummer var väldigt fint. Dima kommer att gå långt i finalen!

5. Grekland: "Secret Combination" är en riktigt bra poplåt. Kalomira sjöng dock lite svagt i går. Trist också att numret påminde så mycket om Helena Paparizous. Hon får dock ett stort plus för den rosa klänningen hon hade på sig.

6. Polen: "For Life" är en vacker ballad som växer för varje lyssning. Isis Gee är en duktig sångerska och hennes röst påminner mycket om Mariah Careys. Jag är glad att hon gick till final.

7. Nederländerna: Jag gillar "Your Heart Belongs To Me", men tyvärr är den lite för anonym för att bli en riktigt stor hit. Hind sjöng riktigt bra i går och jag älskar klänningen hon hade på sig.

8. Norge: Maria Haukaas Storeng har en fantastiskt stark sångröst och hennes fina scenkläder passade perfekt till låten. Men tyvärr är "Hold On, Be Strong" en alldeles för vardaglig låt. Den känns som något Rix FM spelade sönder 2001.

9. Irland: Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag gillar faktiskt soundet på låten, men kalkondockans röst är så jobbig. Man kanske ska köpa instrumentalversionen och lyssna på den i stället? Kul låt, men definitivt ingen vinnare.

10. Israel: Boaz Mauda sjunger tonsäkert, men gnälligt. "The Fire In Your Eyes" är en helt okej låt som säkert kommer att gå långt i finalen, men jag tycker faktiskt att den är svår och lite långtråkig.

11. Azerbajdzjan: Elnur & Samir sjöng väldigt bra i går och framträdandet var pampigt. Den rockiga "Day After Day" är inte alls min stil, men den sticker ut och kan gå hur långt som helst i finalen.

12. Montenegro: Stefan Filipović sjöng riktigt bra i gårdagens semifinal. "Zauvijek Volim Te" är en helt okej poplåt, men definitivt ingen vinnare.

13. Belgien: Ishtars "O Julissi" är charmig, men jag är glad att den inte gick till final. Sångerskan hade dock en riktigt snygg klänning på sig, men det räcker tyvärr inte.

14. Rumänien: Nico och Vlad sjunger båda väldigt bra och låten "Pe-o Margine Di Lume" doftar klassisk Eurovision. Men tyvärr är den för seg för att sätta några djupare spår. Numret var dock snyggt.

15. San Marino: Miodios "Complice" är inte alls min stil, men jag tycker ändå att låten den har något speciellt. Sångaren gjorde riktigt bra ifrån sig i går.

16. Bosnien-Hercegovina: Jag tycker att Lakas scenframträdande i går var nyskapande och underhållande, men låten och sångprestationen var inget vidare.

17. Moldavien: Oj, jag somnade visst. "A Century Of Love" är en ointressant låt. Geta Burlacu sjöng dock bra.

18. Finland: "Missä Miehet Ratsastaa" är samma koncept som Lordis hårdrockslåt från 2006. Finland skulle ha skickat electroartisten Cristal Snow i stället för detta.

19. Estland: Estländska humorgruppen Kreisiraadio lyckades inte roa mig med låten "Leto Svet".