11 maj, 2008

Rätt kör vann

I går var det final av TV-programmet "Körslaget" och Joacim Cans kör vann. Jag är nöjd med resultatet, de var helt klart bäst. Jag är inget fan av hårdrock och liknande musik, men jag hejade på kören med bäst sångkvalité. Brolle är också en duktig sångare, men hans kör levde inte riktigt upp till Cans nivå.

I dag kunde man läsa i Aftonbladet att Joacim Cans har uppträtt med finallåten "Living On A Prayer" tidigare, tillsammans med Hammerfall. Eftersom finalen avgjordes genom att båda körerna sjöng den låten tycker vissa att det var orättvist. Personligen tycker jag att det är ett fånigt resonemang. Hur ska man kunna välja en låt som en artist aldrig har uppträtt med förr? Är man en duktig artist kan man öva in en låt oavsett om man har uppträtt med den tidigare eller inte. Och ärligt talat, vem fan bryr sig? Team Cans har ju varit bäst sångmässigt genom hela tävlingen.

"Körslaget" är långt ifrån världen bästa program, men det har ändå varit underhållande att följa. Fördelen med att programmet har slutat är att man kanske slipper höra talas om bröderna Schulmans barnsliga blogginlägg om Brolle.