23 augusti, 2008

Ärlighet varar faktiskt längst

Jag ser mig själv som en rätt ärlig person. Jag säger vad jag tycker och om jag anser att någon är elak eller orättvis så säger jag det till personen ifråga istället för att snacka skit bakom dennes rygg. Men jag är inte elak, jag ger alltid konstruktiv kritik. Detsamma gäller när folk ber om min åsikt angående någonting de har gjort. Jag svarar ärligt men jag gör det på ett väldigt ödmjukt och konstruktivt sätt. Jag ser ingen mening i att ljuga för att exempelvis undvika att göra personen ledsen. Då ger man bara denne falska förhoppningar. Dessutom bör man kunna förvänta sig ärliga svar från sina vänner.

På arbetsplatser och skolor hör man ofta folk prata skit om andras beteende. Oftast är det chefer och lärare man är missnöjda med. Men när det väl blir en konfrontation så vågar ingen stå för sin åsikt, även om flera har gått ihop för att backa upp varandra. Hur ska det då kunna bli bättre? Jag har väldigt svårt för sådan feghet och jag brukar oftast vara den som får sköta snacket när det inträffar. Delvis för att få saker genomförda, men också för min egen skull eftersom jag mår dåligt av att hålla ilskan inom mig.

Vissa uppfattar säkert mig som framfusig och kaxig ibland men det struntar jag faktiskt i. Så är inte fallet. Jag bara vägrar hålla tyst när folk behandlar mig eller andra orättvist och det är min rättighet att protestera mot det! Det borde fler göra. Och om folk ber mig om min åsikt får de faktiskt räkna med ett ärligt svar. Men som sagt, jag ger aldrig elak kritik.

Hur ärlig är du? Snackar du skit om andra eller framför du kritik till personen den berör? Om du inte vågar prata med personen ifråga direkt, finns det andra sätt att lösa det på istället för att snacka skit? Skriv och berätta!

Andra bloggar om: , , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com