26 november, 2008

90210

Som utlovat kommer här mina tankar om den nya ungdomsserien "90210" som hade premiär tidigare i veckan. Precis som i föregångaren "Beverly Hills 90210" får vi här följa ett gäng ungdomar i deras glamourösa men inte fullt så enkla vardag. I centrum står syskonen Annie (Shenae Grimes) och Dixon Wilson (Tristan Wilds) som är nyinflyttade från Kansas och som får svårt att anpassa sig till sina skolkamraters dramatiska liv.

Jag blev positivt överraskad av pilotavsnittet och kommer helt klart att fortsätta att följa serien. Förutom bra skådespelande och intressant handling så innehåller serien även en mängd söta killar. Men bäst i pilotavsnittet var förstås att återse Shannen Doherty och Jennie Garth i sina gamla roller. Synd bara att de inte hade mer programtid men det kanske kommer framöver. En extra bonus var att se såpagudinnan Linda Gray, känd som Sue Ellen i "Dallas", gästspela som en av ungdomarnas mormor!

I dag skrev Aftonbladet att "90210" har floppat i Sverige och att endast 45 000 personer såg pilotavsnittet. Det är trist att serien inte går bra men vad hade de förväntat sig när de valde att visa den på TV400? Jag känner ingen som har den kanalen. Jag hoppas i alla fall att "90210" kommer på DVD så att fler har möjlighet att se denna härliga serie. På rätt kanal med rätt promotion kan "90210" lätt konkurrera med ungdomsserier som "Gossip Girl" och "One Tree Hill".

Foto: Jaimie Trueblood/The CW Network.

Andra bloggar om: , , , , , , , . Aftonbladet, SvD.

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com