22 november, 2008

Intervju med Michaela De La Cour

Den blonda skönheten Michaela De La Cour är kvinnan som fick sitt internationella genombrott i popgruppen Army Of Lovers på 90-talet efter att La Camilla hoppat av. Hon har sedan dess hunnit med att turnera världen, släppt solosinglar och skapat egna smycken som bland annat burits av kändisar som Britney Spears. Nu är Michaela aktuell med den nya solosingeln "Back On Earth" och jag har fått äran att intervjua denna glamourdrottning till min rosa blogg!

Hur började du din musikkarriär?
Min musikkarriär kunde ha börjat på mer än ett sätt. Jag fick förfrågan av två olika skivbolag vid den här tidpunkten, ett i USA och ett i Sverige inom loppet av sex månader. Så tydligen stod det i stjärnorna att jag skulle syssla med musik inom en snar framtid. Det blev Army Of Lovers. Tidigare undervisade jag bland annat på Adolf Fredriks musikskola. Jag hade även varit Marilyn Monroe-look-a-like.

Hur blev du medlem i Army Of Lovers?
Jag kände Camilla Thulin och gick hennes modevisningar. Där träffade jag också Jean-Pierre och vi synkade otroligt bra tillsammans alla tre. Alexander såg mig på scen och jag hade tydligen gjort ett oförglömligt intryck. Enligt dem alla var jag den rätta för dem. Det var oerhört viktigt att personen de valde vid den här kritiska tidpunkten skulle palla trycket. Gruppen började bli het utomlands. De visste att jag hade tagit hand om skolklasser i kris där läraren hade gått på dagen så jag hade en viss träning inom området.

Pressen har ju genom åren påstått att det var mycket bråk i Army Of Lovers. Är det något du kände av när du kom med i gruppen?
När jag flög från Los Angeles till Sverige, eftersom jag bodde i Los Angeles vid den här tiden, fick jag reda på att det var ett mediakrig mellan Army Of Lovers och Camilla Henemark. Jag klev rakt in i detta och så började min start i gruppen. Jag försökte hålla mig utanför då jag inte känner Camilla Henemark, även om Camilla har påstått detta. Detta mediakrig pågick bara i Sverige och vi var mestadels utomlands som tur var.

Det hände en del incidenter när vi var på Sverigeturné som var otäcka och som kunde ha skadat mig fysiskt. Jag och de andra var tvungna att ha livvakter runt oss. Jag blev också attackerad på scen men vakterna var snabbt där och räddade mig.

Hur kommer det sig att du slutade i Army Of Lovers?
Alexander, Jean-Pierre och jag fick vara med om den mest framgångsrika tiden i Army Of Lovers. Vi hade kul tillsammans, allt var proffsigt och vi koncentrerade oss på vårt artisteri. När den fjärde medlemmen klev in slutade hela grupprocessen att fungera.

Du spelade in solosingeln "Rumours And Lies" 1998. Kan du berätta lite om den?
"Rumours And Lies" gavs aldrig ut. Jag gjorde en video som jag bekostade själv. Många tyckte att låten var cool men skivbolagen kunde inte bestämma sig. Jag gillar låten oerhört mycket och den kommer säker att komma i ny tappning. Både Douglas Carr och Svartling gillar den mer än "S.O.S."

Din andra solosingel "S.O.S." släpptes 2000. Vad är historien bakom den?
Återigen var jag i Los Angeles när ett svenskt skivbolag ringde och ville släppa "S.O.S." Jag spelade in låten i Sverige, fick skivkontrakt och skivbolaget var lyriskt över allt vi skulle göra tillsammans. Texten handlar om en tjej som har ett trist jobb och längtar bort. Jag skrev texten för länge sedan. Vi gjorde en dyr video där Fredde Granberg som har gjort en hel del videor till Markoolio skrev manus och regisserade. Han var även med i videon. Efter en månad kvävdes hela projektet av antingen en person eller "omstrukturering" som det hette från skivbolaget.

Vad handlar din nya singel "Back On Earth" om?
Jag vill göra något som sticker ut och är annorlunda, helt enkelt ha kul! Jag och pojkvännen har kul när vi skapar tillsammans, det är det viktiga. Jag har gjort en resa där musiken inte har ingått i mitt liv, jag har jobbat väldigt mycket med mina smycken och allt som nämns i texten. Det handlar låten om. Nu är jag tillbaka med musiken tillsammans med min pojkvän. Back on Earth.

Kommer det ett nytt album också?
Jag satsar i första hand på singlar och release av singlar via Internet, samt att jag kommer uppträda i talkshows och på nattklubbar runt om i världen.

Har du kontakt med någon av medlemmarna i Army Of Lovers i dag?
Jag har mest kontakt med Jean-Pierre. Han är en underbar, varm och begåvad person samt väldigt rolig! Vi gjorde ett jobb tillsammans för Toyota tidigare i år.

Vilken typ av musik lyssnar du själv på?
Allt från Marilyn Manson och Katy Perry till Pink och Nine Inch Nails.

Jag försöker själv slå igenom som artist. Har du några bra råd att ge om nöjesbranschen?
Du kommer ha många som vill krossa din dröm. Eliminera dessa personer ur ditt liv och tro på dig själv. Gör något annorlunda och följ inte andras råd, följ din intuition. Ha kul i ditt skapande och ta dig från ankdammen Sverige. Mitt motto är: Ska man göra något bra ska man göra det själv.

Du har ju precis öppnat en smyckebutik på Odenplan i Stockholm. Var hämtar du inspiration till dina smycken?
Mina idéer kommer bara det är ett ständigt flöde. Jag tycker att alla människor får starkare personlighet när de väljer personliga smycken. Och ett smycke kan förhöja till och med när du bara bär en T-shirt. Det är självklart kul att se Britney Spears i min design!

Slutligen, vill du hälsa något till alla dina fans där ute?
Hoppas ni alla förstår att ni är otroligt värdefulla! Jag hoppas att ni får en upplevelse med nya musiken och texterna. Jag är jätteglad för alla mail och brev som jag har fått. Hoppas snart att få komma och uppträda near by you.

Andra bloggar om: , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com