03 november, 2008

Jag vill skapa TV-serier

I går kväll satt jag och Diana uppe och såg "Beverly Hills 90210" på DVD. Vi är för tillfället inne på säsong fyra, den underbara Shannen Dohertys sista säsong som den hetlevrade Brenda Walsh. I denna säsong flyttar även Donna, Kelly och David in i det lyxiga strandhuset som jag redan som barn fascinerades av. Att se detta fick mig att tänka på drömmar.

En av mina största drömmar är att få skapa en egen TV-serie, en såpopera i stil med "Melrose Place", "Dynastin", "Desperate Housewives" och "Dallas", fast med min egen prägel. Jag har hela livet älskat att skapa karaktärer och ge dem livshistorier och egenskaper. Redan som barn brukade jag och Diana leka att vi hade en egen såpopera där vi själva skapade intriger och självklart så hade varje avsnitt en spännande cliffhanger som avslutning. Det är något fascinerande med att leka Gud och skapa liv i en fiktiv värld för att sedan kontrollera det och skapa drama.

Jag har en mängd idéer på dramaserier som jag tror många skulle älska att följa! Jag har även påbörjade manus som jag bara väntar på att slutföra så snart jag får tid över. Jag vill skapa serier som sticker ut från mängden och som inte följer det grå koncept som till exempel SVT:s dramaserier har nu för tiden. Det ska vara färg, känsla, glamour, djup och dramatik! Framförallt så ska det vara spännande att följa så att tittarna verkligen ser fram emot nästa avsnitt.

Oavsett om resultatet blir en riktig TV-serie eller en såpopera i blogg eller bokformat så ska jag förr eller senare uppfylla min dröm! Det finns ju så många sätt att ta sig fram på och det är bara en själv som sätter gränserna. Drömmar är trots allt till för att uppfyllas.

Andra bloggar om: , , , , , , , , . Aftonbladet, Aftonbladet.

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com