04 april, 2009

Jag älskar Pernilla Wahlgren!

Pernilla och resten av familjen Wahlgren delar svenska folket i två läger. Antingen så hatar man dem eller så älskar man dem. Jag tillhör det senare lägret, speciellt när det kommer till popdrottningen Pernilla och hennes mamma Christina Schollin. I går medverkade Pernilla i TV-programmet "Berg Flyttar In" där Carina Berg bodde hos henne en natt. Programmet var verkligen underhållande och förhoppningsvis bidrar det till att vissa ändrar uppfattning om Pernilla.

Jag tycker att Pernilla verkar vara otroligt rolig och snäll. Hon kan även driva med sig själv och sina sämre sidor vilket tyder på en hel del självdistans. Jag har jobbat med samma låtskrivare som Pernilla så när jag släppte min singel "Drama Queen" signerade jag den till henne. Jag hoppas att hon lyssnade på den, det hade varit en ära för mig!

Till skillnad från kollegor som Anna Book och Carola hade Pernilla redan på 80-talet en betydligt tuffare stil, både när det kom till musik, dans och image. Det är en av anledningarna till att jag tycker så mycket om henne, förutom den fantastiska rösten då. Pernilla är ju dessutom så mycket mer än bara "Piccadilly Circus" och Melodifestivalen. Jag är inte speciellt förtjust i hennes musikal- och barnmusik men är ett stort fan av Pernillas pop- och discomusik som tyvärr har kommit lite i skymundan på sistone.

Min favoritlåt med Pernilla är "Running For Cover" och favoritalbumet är förstås mästerverket "Pure Dynamite" från 1987, då Pernilla även förhandlade om att samarbeta med hitproducenterna Stock Aitken Waterman. Jag gillar dock alla Pernillas album och har haft turen att få tag på dem alla på CD. De från 80-talet är dock rätt svåra att hitta, i alla fall på CD, men de brukar dyka upp på diverse auktionssidor lite då och då, så håll utkik! De är ett måste i skivsamlingen.

Jag och många med mig hoppas att Pernilla ska släppa en ny popskiva framöver, som slår bättre än det underskattade albumet "Beautiful Day" från 2006. Mer plastpop och disco, mindre musikal och Motownpop. Kanske är hennes medverkan i "Berg Flyttar In" en plan för att marknadsföra ett kommande album? Man kan ju alltid hoppas. Spana gärna in min hemsida tillägnad Pernilla Wahlgren här och missa inte Pernillas egen blogg.

Foto: Peter Knutson.

Andra bloggar om: , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com