20 april, 2009

Såpoperan Hotellet på DVD

Finns det någon mer där ute som minns den glamourösa såpoperan "Hotellet" från 80-talet? Den Aaron Spelling-producerade serien sändes mellan 1983 och 1988, men här i Sverige hade den premiär först 1985. Just nu sänds den i repris på TV4 Guld och säsong ett har amerikansk DVD-release den 21 juli. Det ser jag verkligen fram emot! Huvudrollerna spelas av James Brolin, Connie Sellecca och den klassiska filmstjärnan Anne Baxter.

I första avsnittet medverkade dessutom filmgudinnan Bette Davis och det var från början tänkt att hon skulle ha en huvudroll, men på grund av dålig hälsa ersattes hon av Baxter. Genom seriens gång gästspelade flera kända skådespelare som hotellgäster. Några av de kändaste är Elizabeth Taylor, Johnny Depp, Tori Spelling, Vera Miles, Patrick Duffy, Charlene Tilton, Lorenzo Lamas, Heather Locklear och den fantastiska Morgan Fairchild.

"Hotellet", eller "Hotel" som serien heter i original, är en riktig pärla och kan helt klart konkurrera med "Dallas", "Dynastin" och "Falcon Crest". Det vore kul att höra av fler fans av serien där ute. Missa inte att beställa säsong ett när den släpps för att njuta av dramatiken på St. Gregory Hotel i San Francisco.

Foto: ABC Television Network.

Andra bloggar om: , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com