25 februari, 2009

Jag älskar Oscarsgalan!

I går såg jag som vanligt på den årliga Oscarsgalan och grät flera gånger. Jag blir alltid lika rörd när folk håller tacktal, hur pretentiösa de än må vara. Extra gripande var förstås när Heath Ledgers familj tog emot pris i hans ära.

Men det som berörde mig mest var när de spelade musik från gamla filmklassiker som "Borta Med Vinden" och "Frukost På Tiffanys", samt visade riktigt gamla klipp från när klassiska filmstjärnor tog emot priser.

Att se gudinnor som Ingrid Bergman, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Sophia Loren och Elizabeth Taylor ger mig alltid gåshud. Det var kul att Kate Winslet fick en Oscar också! Det var hon verkligen värd. Jag har älskat henne sedan "Titanic".

Det var också kul att se klippet från 1940 då söta Hattie McDaniel fick en Oscar för bästa kvinnliga biroll i min favoritfilm "Borta Med Vinden". Hon var för övrigt den första svarta skådespelaren någonsin att få en Oscar.

Det är dock konstigt att de talangfulla Greta Garbo och Marilyn Monroe aldrig hann få en Oscar. Marilyn var dock presentatör på galan 1951 då hennes klänning tråkigt nog råkade bli sönderriven. Jag är som vanligt full av "onödigt" vetande.

Oscarsgalan är magi och glamour för mig, något som sammanför människor över hela världen. Folk får säga vad de vill, jag älskar Oscarsgalan!