22 februari, 2009

Recension: One Missed Call (2008)

Den amerikanska filmen "One Missed Call" från 2008 handlar om collegestudenten Beth (Shannyn Sossamon), vars skolkamrater börjar få mystiska meddelanden på sina telefonsvarare. Meddelanden från en snar framtid där studentens röst spelas upp och vittnar om hur denne kommer att dö.

Varje meddelande besannas och för att lösa mysteriet tar Beth hjälp av polisen Jack (Edward Burns), vars syster har gått ett liknande öde till mötes. Men tiden börjar snabbt rinna ut då Beth plötsligt får ett meddelande på sin telefonsvarare.

De senaste åren har det blivit en trend att göra amerikanska nyinspelningar av japanska skräckfilmer. "One Missed Call" är ännu en sådan. Men precis som föregångarna i samma genre gör även denna film bra ifrån sig. Det ligger en mörk och kuslig känsla över filmen och man sugs snabbt in i handlingen.

Skådespelarinsatserna är inte överdrivet märkvärdiga men ändå helt okej, och de charmiga miljöerna i filmen passar perfekt till en collegeskräckis. Nej, "One Missed Call" är kanske inte fullt så genial som de amerikanska versionerna av "The Ring" och "The Grudge", men den håller hög kvalité och bjuder på några scener som får en att hoppa till.

Filmen är helt klart ett värdefullt tillskott till skräckfilmssamlingen och jag kan definitivt rekommendera den! Jag rekommenderar även Blu-ray-utgåvan för bäst ljud- och bildkvalité.Spana gärna in mina övriga recensioner.