28 februari, 2009

Recension: April Fool's Day (2008)

Den amerikanska skräckfilmen "April Fool's Day" från 2008 är en nyinspelning av filmen med samma titel från 1986. I denna version står de rika syskonen Blaine (Josh Henderson) och Desiree Cartier (Taylor Cole) i centrum, då de tillsammans med några vänner spelar rivalen Milan Hastings (Sabrina Aldridge) ett elakt spratt på första april.

Allt går fel och sprattet slutar med att Milan avlider. De bortskämda ungdomarna kommer lindrigt undan, men ett år senare får de alla brev där någon hotar att döda dem om inte Milans mördare träder fram. En efter en börjar vännerna snart falla offer för en okänd hämnare.

Jag tycker väldigt bra om 80-talsversionen av "April Fool's Day" så jag hade väldigt höga förväntningar inför nyinspelningen. Jag måste dock säga att jag först blev lite besviken på den billiga känslan filmen har. Man har verkligen sparat på blodet och skådespelarna ser mycket äldre ut än vad de ska spela. Dessutom finns inte många element kvar från originalfilmen som helt klart vinner över denna version.

Men trots detta är "April Fool's Day" en rätt underhållande film om man bara tar den för vad den är. Den ska även ha ett stort plus för de lyxiga miljöerna, framförallt syskonen Cartiers villa. Höjdpunkten med filmen är förstås den sexiga Josh Henderson, känd från såpoperor som "Desperate Housewives" och "90210". Skräckfilmsfansen kommer även att känna igen Scout Taylor-Compton från nyinspelningen av skräckklassikern "Halloween".

Överlag så är "April Fool's Day" en film värd att ha i samlingen om man gillar typiska tonårsfilmer med skräckinslag. Men förvänta dig inte en blodig slasherfilm om du ska se den för då blir du besviken. Detta är snarare en thrillervariant av ett "Gossip Girl"-avsnitt som lockar till fler skratt än skrik.Spana gärna in mina övriga recensioner.