16 mars, 2009

183 Dagar: Sanningen bakom dokusåporna

Är det fler än jag som gillar SVT:s nya miniserie "183 Dagar"? Vi får där följa ett gäng ungdomars liv före och efter deras medverkan i den "Big Brother"-liknande dokusåpan "Hus 1". De råkar alla ut för otrevligheter som på ett eller annat sätt har med dokusåpan att göra. I rollerna ser vi bland annat Tuva Novotny, Sasha Becker, Jonatan Rodriguez, Malin Arvidsson, Ulric von der Esch, Malin Morgan och Johan Rheborg.

Det var länge sedan SVT producerade en så bra dramaserie. "183 Dagar" är väldigt snyggt gjord och fångar själva fenomenet "dokusåpa" på ett trovärdigt sätt. Den ger även tittaren mer förståelse för dokusåpakändisar och hur destruktiv den världen kan vara. Jakten på bekräftelse är väldigt tydlig men även medias roll i att skapa intriger och sätta personer i fack. Sedan är det förstås spännande att jämföra karaktärernas öden med riktiga dokusåpakändisar som Linda Rosing, Natacha Peyre och Carolina Gynning.

Bäst är Sasha Becker som den söta Mandy, tjejen som är villig att göra vad som helst för att bli känd. Hennes karaktär släpper förresten en singel i serien, "Lick You Clean", som faktiskt är riktigt bra! Såpafans kommer även att känna igen Jonatan Rodriguez som spelade Taggen i "Tre Kronor" på 90-talet. Jag hoppas verkligen att serien kommer på DVD. Har du missat "183 Dagar" kan du fortfarande se avsnitten på SVT:s hemsida.Andra bloggar om: , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com