15 mars, 2009

Melodifestivalen 2009 - Final

I går ägde finalen av Melodifestivalen rum i Stockholm. Vinnare blev Malena Ernman med sin underbara blandning av opera och disco. Jag är väldigt sällan patriotisk men kan inte låta bli att känna mig stolt över att Malena också kommer från Sandviken. Sedan Lili & Susie åkt ur har Alcazar varit mina favoriter men jag är väldigt nöjd med Malena som vinnare också. Jag är mest chockad över att halvt tondöva Caroline Af Ugglas kom tvåa, men alla kan ju inte ha samma smak.

Det var överlag väldigt hög kvalité i årets final och det var i princip bara två låtar jag tyckte riktigt illa om, Carolines och Molly Sandéns. Det är dock intressant att rosade Molly kom sist. Visst, hon sjunger bra, men Ingela "Pling" Forsman-ballader på svenska känns så passé, inte det minsta intressant. Se bara på Shirley Clamp. Oavsett hur det går i Eurovision Song Contest är jag stolt över att Sverige skickar ett riktigt bra och annorlunda bidrag!

Här under hittar ni min topplista över kvällens bidrag, där nummer ett är bäst och nummer elva är sämst. Recensioner av bidragen hittar ni i mina tidigare bloggar om delfinalerna.

1. Alcazar - Stay The Night
2. Malena Ernman - La Voix
3. Agnes Carlsson - Love Love Love
4. E.M.D. - Baby Goodbye
5. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
6. Sarah Dawn Finer - Moving On
7. Emilia - You're My World
8. Sofia - Alla
9. H.E.A.T. - 1000 Miles
10. Molly Sandén - Så Vill Stjärnorna
11. Caroline Af Ugglas - Snälla, Snälla

Andra bloggar om: , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com