18 maj, 2009

Eurovision Song Contest 2009 - Final

I lördags ägde finalen av Eurovision Song Contest 2009 rum i Moskva och vinnare blev Norges Alexander Rybak med låten "Fairytale". Jag är riktigt nöjd med resultatet då två av mina favoriter, Island och Norge, hamnade i topp två. Jag tyckte lite synd om Dima Bilan som hade lite problem med en jacka i invigningsnumret, jag gillade dock remixen av fjolårets vinnare "Believe" som han framförde. Det var ett väldigt bra startfält i år och jag hittade många favoriter som tyvärr var svåra att lista här nedan.

Här under ser ni min topplista över kvällens bidrag, där nummer ett är bäst och nummer tjugofem är sämst. Jag har dock endast recenserat de nya låtarna i finalen. Recensioner av de övriga låtarna finns i mina blogginlägg om semifinalerna.

1. Albanien

2. Spanien: Poplåten "La Noche Es Para Mi" är verkligen Eurovision, den är cachty, tuff och lagom plastig. Tyvärr så blev jag lite besviken på framträdandet i lördags då Soraya Arnelas röst inte var på topp, men låten är en av mina största favoriter i år.

3. Sverige

4. Island

5. Grekland

6. Turkiet

7. Norge

8. Rumänien

9. Finland

10. Armenien

11. Israel

12. Ukraina

13. Storbritannien: Jag gillar faktiskt musikalballaden "My Time" skriven av Andrew Lloyd Webber. Låten är inte alls så dålig som alla säger. Jade Ewen sjöng rätt bra i lördags även om hon var nära att spracka rösten några gånger.

14. Estland

15. Tyskland: Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om "Miss Kiss Kiss Bang" med gruppen Alex Swings, Oscar Sings. Låten är väl okej även om jag inte fastnar för den. Framträdandet i lördags var dock riktigt häftigt, men inte ens den tuffa Dita von Teese kunde rädda Tyskland i år.

16. Malta

17. Azerbajdzjan

18. Frankrike: Jag är lite svag för franska ballader men "Et S'il Fallait Le Faire" är lite för tråkig för min smak. Patricia Kaas sjunger dock bra även om hon låter lite för lik Édith Piaf. Jag föredrar Piaf framför Kaas.

19. Litauen

20. Kroatien

21. Moldavien

22. Danmark

23. Portugal

24. Bosnien-Hercegovina

25. Ryssland: Låten "Mamo" är helt okej även om den inte tilltalar min smak. Men Anastasija Prychodko sjöng så fruktansvärt illa i lördags, jag skämdes nästan!