15 maj, 2009

Eurovision Song Contest 2009 - Semifinal 2

I går ägde den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2009 rum. Jag tycker att det var ett starkare startfält än förra gången även om det förstås fanns undantag. De länder som gick vidare till final var Azerbaijan, Kroatien, Ukraina, Litauen, Albanien, Moldavien, Danmark, Estland, Norge och Grekland. Här under ser ni min topplista över kvällens bidrag, där nummer ett är bäst och nummer arton är sämst. Jag har dessutom skrivit ner en kort recension av varje låt.

1. Albanien: "Carry Me In Your Dreams" är en av mina absoluta favoriter i årets tävling! Jag älskar det elektroniska discosoundet och Kejsi Tola sjöng väldigt bra i går. Den blyga och stela tjejen från den usla musikvideon var som bortblåst!

2. Grekland: Jag älskar verkligen den moderna discopoplåten "This Is Our Night"! Sakis Rouvas sjöng dessutom mycket bättre i går än vad han gjorde 2004 då han medverkade med den betydligt sämre "Shake It".

3. Norge: "Fairytale" har vuxit mycket sedan jag hörde den första gången även om den fortfarande inte riktigt är min stil. Alexander Rybak sjöng bra i går men hans engelska uttal var inte det bästa. Det hör inte till min bedömning men jag tycker att denna tjugotreåring är superhet.

4. Ungern: "Dance With Me" med Zoli Ádok är en rätt skön discolåt som jag direkt fastnade för. Framträdandet i går var dock lite sådär. Sången var inte helt hundra och dansen kändes för mycket. Men jag gillar låten som sagt.

5. Ukraina: Britney Spears möter Ani Lorak. Jag gillar "Be My Valentine" som känns väldigt modern. Svetlana Loboda är riktigt tuff även om sången hade kunnat vara lite starkare i går. Jag hade även svårt att slita ögonen från de sexiga dansarna.

6. Slovenien: Jag gillar verkligen "Love Symphony" med Quartissimo. Det är så tufft när man blandar klassisk musik med discopop. Sångerskan Martina Majerles röst var nära att spricka ett par gånger dock men det lät i övrigt väldigt bra i går.

7. Estland: Sångerskan i Urban Symphony har en fantastisk sångröst. Både låten "Rändajad" och gårdagens framträdandet var riktigt mäktigt. Låten hade dock blivit ännu bättre med lite mer fartfyllda refränger.

8. Nederländerna: Jag tycker att den Army Of Lovers-doftande discolåten "Shine" är rätt trevlig, men sången och framträdandet med gruppen The Toppers var inte på topp i går. Det hela kändes för klämkäckt.

9. Azerbaijan: "Always On My Mind" är en helt okej låt med en refräng som snabbt sätter sig. Den är dock inget som faller mig speciellt mycket i smaken. Sedan så sjöng varken AySel eller Arash speciellt bra i går.

10. Polen: Lidia Kopanias sångröst höll inte riktigt i går och balladen "I Don't Wanna Leave" är lite platt, men kanske växer den med tiden.

11. Moldavien: Nelly Ciobanu har en grym sångröst och "Hora Din Moldova" börjar bra, men spårar sedan ur när folkdansmusiken kommer igång. Jag fick roa mig med att titta med de söta dansarna i går.

12. Irland: En helt okej blandning av pop och rock från Sinéad Mulvey & Black Daisy. Tyvärr så är inte låten "Et Cetera" tillräckligt slagkraftig och faller därför bort. Sångerskan sjunger rätt bra men det räcker inte.

13. Cypern: Christina Metaxas röst var lite darrig och osäker i går och balladen "Firefly" kom aldrig riktigt igång. Låten hade nog blivit bättre med en starkare sångerska.

14. Slovakien: Kamil Mikulčík & Nela Pocisková sjöng helt okej i går men låten och framträdandet kändes lite för pampigt och smörigt.

15. Danmark: Första gången jag hörde Niels Brinck tänkte jag: "Gud, vilken tråkig Ronan Keating-wannabe." Sedan fick jag veta att Ronan hade skrivit låten. Tyvärr, men låten "Believe Again" är totalt ointressant och även om Niels sjunger bra låter han för lik Ronan Keating.

16. Kroatien: Igor Cukrov och Andrea Šušnjara sjöng helt okej i går men låten "Lijepa Tena" är så trist. Söt kille dock men det ger inga poäng från mig.

17. Lettland: Det hela känns opersonligt och skrikigt. Jag gillar sticket i "Probka" där det blir lite lugnare, tyvärr så är resten av låten för klämkäck för min smak. Inga bra poäng till Intars Busulis från mig.

18. Lithauen: Sångaren Sasha Son har en rätt så bra sångröst. Tyvärr så räcker det inte för att rädda den supertrista balladen "Love".

19. Serbien: Jag har aldrig förstått mig på denna typ av pajasmusik. Marko Kon & Milaan går helt bort!

Andra bloggar om: , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com