24 maj, 2009

Min kärlek till Indiana Jones

Många kanske inte tror det här om mig men jag är faktiskt ett stort fan av Indiana Jones. Jag har älskat filmerna, serierna och spelen ända sedan jag var liten.

Jag och två kusiner brukade ofta leka Indiana Jones som barn, men till skillnad från andra pojkar i min ålder ville jag alltid vara tjejen. Än i dag ger Indiana Jones-filmerna mig en mysig, spännande känsla med fina minnen från barndomen.

Jag tror att det som lockar mig till Indiana Jones äventyr är alla spännande platser han reser till och all historia förstås. Tack vare Indiana Jones har jag fått ett intresse för pyramider och gamla tempel.

Att filmerna dessutom utspelar sig på 30- och 40-talet är ett stort plus. Men det jag gillar allra bäst är förstås de kvinnliga karaktärerna, alla helt olika varandra.

Mina favoritkaraktärer är Sophia Hapgood och Marion Ravenwood. Sophia dök först upp i det underbara datorspelet "Indiana Jones And The Fate Of Atlantis" 1992 och sedan i "Indiana Jones And The Infernal Machine" 1999.

Marion, spelad av Karen Allen, var med i den första Indiana Jones-filmen "Jakten På Den Försvunna Skatten" 1981 och ni mår tro att jag blev glad av att se henne komma tillbaka 2008 i "Indiana Jones Och Kristalldödskallens Rike".

Jag ser nu fram emot det nya TV-spelet "Indiana Jones And The Staff Of Kings", som släpps till Nintendo Wii i sommar, och hoppas förstås att någon av mina favorittjejer har den kvinnliga huvudrollen.

Vad har du för relation till Indiana Jones?