19 december, 2008

Julkalendern 2008 - Del 19

Callistor backade några steg och skickade hästarna tillbaka mot vattenfallet i hopp om att de skulle ta sig ut på egen hand. Han tog sats och hoppade över det mörka hålet. Han landade med nöd och näppe på andra sidan och sprang mot Atrestro.
"De är hur många som helst!" ropade Atrestro när Callistor kom fram till honom.
"Vi kan ta dem", svarade Callistor och höjde sitt svärd.
Atrestro gjorde detsamma och kände hur hans händer darrade ju närmre jättebina kom. Ett bi siktade direkt in sig på Atrestro och var precis på väg att sticka honom med sin jättelika gadd när Atrestro körde sitt silversvärd genom henne. Biet föll till marken i ett regn av blod. Callistor lyckades även han döda ett bi men allt fler dök upp i hennes ställe. Ett bi lyckades stöta till Atrestro så hårt att han föll till marken och tappade svärdet. När Callistor försökte hjälpa honom upp blev även han fälld av ett bi. Är detta slutet?
Plötsligt kom en lång pil flygande genom tunneln och spetsade fyra bin på rad. Atrestro och Callistor tittade förvånat mot utgången och såg Magistra komma springande med sitt armborst i högsta hugg. Hon hade ett djupt såg på axeln som pumpade ut blod och hennes ögon var fyllda av ilska. De hade aldrig varit så glada över att se henne.
"Magistra!" Callistor sken upp. "Du lever!"
"Ni trodde väl inte att jag skulle ge upp så lätt?" svarade Magistra och laddade om sitt armborst.
"Vi var lite oroliga där ett tag."
Atrestro kastade sig efter sitt svärd och alla tre hjälptes åt att kämpa mot bina. När det sista biet äntligen var dödat skyndade de sig att lämna den blodstänkta tunneln. De befann sig plötsligt i en stor grön dal fylld av vackra träd och högt gräs. Det verkade som att hela dalen på något vis var skyddad mot det kalla vintervädret. Hur kan det vara sommar här?
"Jag trodde att vi skulle bli kvar i tunneln för evigt", sa Atrestro och kastade sig över Magistra. "Tack för att du räddade oss!"
"Aj!" Magistra knuffade bort Atrestro och föll ihop på marken.
"Vi måste hitta hjälp", sa Callistor oroligt. "Jag tror att hon har blivit stucken!"

Andra bloggar om: , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com