05 december, 2008

Julkalendern 2008 - Del 5

Atrestro vaknade upp på björnfällen i madame Simseks stuga. Solen sken in genom de små fönstren och den gamla damen satt kvar i den soffa hon hade suttit i kvällen innan. Hon log vänligt och klappade en svart katt som hade krypit upp i hennes knä.
"Oj!" utbrast han. "Jag måste ha slumrat till."
"Jag brukar ha den effekten på folk", skojade damen.
"Tack för att jag fick sova här i natt. Jag uppskattar det verkligen!"
"Det var det minsta jag kunde göra för en blivande hjälte."
"Vad pratar du om?"
"Jag antar att det är dags för mig att hjälpa dig på traven med ditt sökande. Du har varit tålmodig så jag ska besvara några av dina frågor."
"Det skulle verkligen uppskattas."
Madame Simsek satte sig på björnfällen och tittade djupt in i Atrestros ögon. "Jag vet inte var du kommer ifrån, men jag vet att du inte är född i Mesmerita. Jag har länge väntat på dig, det har hela vårt land. Du är en mycket speciell ung man som har kommit hit av en enda anledning."
"Jag förstår inte", sa Atrestro. "Vad är det som är så speciellt med mig?"
"Du besitter en speciell kraft, en egenskap som är viktigare än all annan magi i världen. Och du har skickats hit för att rädda oss."
"Rädda er från vad?"
"Du vill hitta hem, och din väg hem finns i lord Scarbonnes slott."
"Rädda er från vad?!" upprepade Atrestro.
"Från den ondska som har tagit över Mesmerita."
"Du kan inte vara lite mer specifik?" frågade Atrestro och log charmigt. "Jag vet inte vem lord Scarbonne är. Jag vet ju inte ens vem jag själv är!"
"Ni ungdomar är alltid så ivriga. Du kommer att förstå vad jag menar när tiden är inne, och då kommer du även att veta vem lord Scarbonne är. Just nu ska du bara fokusera på att hitta hans slott."
"Om du nu vet allt så kan du väl bara berätta för mig var slottet ligger?"
"Jag vet inte allt. Dessutom så måste du hitta din egen väg dit, jag kan bara ge dig hjälp på vägen."
"Det här känns allt mer komplicerat. Jag vet ju inte ens om jag kan lita på dig. Hur kan du förresten veta allt det här?"
"Kvinnlig intuition", sa madame Simsek och pekade på en pall som stod i andra sidan rummet. Plötsligt for en rosa stråle av ljus från hennes finger till pallen och på en sekund förvandlades pallen till ett glänsande silversvärd.
Atrestro ryggade tillbaka och tittade chockat på svärdet.
"Ta svärdet, Atrestro", sa den gamla damen. "Du kommer att behöva det i din jakt på sanningen."

Andra bloggar om: , , , , , , , , , .

Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com