23 december, 2008

Tracys Hämnd

Jag har precis sett klart miniserien "Tracys Hämnd" från 1986 och njutit av den fantastiska 80-talsnostalgin. Den charmiga serien heter "If Tomorrow Comes" i original och är baserad på en roman skriven av Sidney Sheldon. I huvudrollen ser vi Madolyn Smith som Tracy Whitney vars liv vänds uppochner då hon oskyldigt döms till fängelse för väpnat rån och mordförsök.

Vi får följa Tracy i fängelset där hon desperat försöker bevisa sin oskuld samtidigt som hon måste försvara sig mot de andra fångarna. När Tracy väl kommer ut ur fängelset hämnas hon genom att bli en av världens främsta inbrottstjuvar och ställa till det för sina fiender. Till sin hjälp har hon den sexige Jeff Stevens spelad av Tom Berenger som delar hennes passion för inbrott och juveler.

Första gången jag såg "Tracys Hämnd" var någon gång på 90-talet då den sändes i repris på svensk TV. Jag blev direkt fängslad och har länge hoppats på att få se den utgiven på DVD. Både Smith och Berenger är trovärdiga i rollerna som godhjärtade inbrottstjuvar, men det bästa med serien är förstås det härliga 80-talsmodet och alla glamourösa miljöer. Vi får inte heller glömma den sköna musiken till introt som ni kan se här under.

"Tracys Hämnd" finns nu äntligen på DVD och går att beställa här.Bimbo Boy
http://www.bimboboy.com